dinsdag 15 april 2014

Dag Tegen Pesten

Steeds meer jongeren worden slachtoffer van cyberpesten. De impact  op het leven van scholieren hiervan is vele malen groter dan ‘gewoon’ pesten. Vervelende opmerkingen en foto's verspreiden zich via internet immers razendsnel, zijn voor iedereen zichtbaar en gaan nooit meer weg. De KRO en BNN besteden vandaag (15 april) door middel van een thema-avond aandacht aan dit probleem. In "Dag Tegen Pesten" voeren de presentatoren Sophie Hilbrand en Arie Boomsma indrukwekkende gesprekken met pesters, slachtoffers, ouders en deskundigen. Ze belichten onder meer het bestaan van de zogeheten ‘haat-apps’ waarmee scholieren elkaar anoniem kunnen pesten en bespreken met de aanwezige gasten het ‘omstanders-experiment’.
De thema-avond "Dag Tegen Pesten" is vanavond vanaf 21.00 uur te zien op Nederland 3. Later op de avond, om 23.05 uur zendt BNN de documentaire "Cyber Bully" uit, die gaat over cyberpesten in Amerika.
Waar de uitzending op tv stopt, gaat "Dag Tegen Pesten" online verder. Op het forum van de site http://www.dagtegenpesten.nl/ kunnen bezoekers meepraten.
Degenen die vanavond niet in de gelegenehid zijn om dit programma te bekijken kunnen altijd op http://www.uitzendinggemist.nl/ terecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten