dinsdag 16 februari 2016

Save the date.

Heb je op woensdag 16 maart 's middags niets te doen?
Wil je geïnspireerd raken op het gebied van kinderboeken en het werken met jeugdliteratuur?
Bezoek dan het Kinderboekenmuseum in Den Haag.
Op deze middag geven jeugdboekenauteurs een aantal inspirerende workshops en lezingen over lezen, schrijven en leesplezier. Deelname aan het programma is gratis.
Inschrijven kan via deze link.

 Programma:
13.00 - 14.00 inloop, mogelijkheid tot museumbezoek
14.00 - 14.15 opening
14.15 - 15.15 workshop ronde 1
15.15 - 15.45 pauze, mogelijkheid tot museumbezoek
15.45 - 16.45 workshopronde 2
16.45 - 17.45 borrel en signeersessies door de auteurs

Workshops & Lezingen:


Annemarie Bon: Alle boeken makkelijk lezen boeken!
Annemarie Bon is auteur van een aantal makkelijk lezen boeken voor kinderen met dyslexie. Aan welke criteria moet dit soort boeken eigenlijk voldoen? Hoe zit dat met de verschillende AVI-niveaus en zijn die wel zaligmakend? Is leesplezier niet veel belangrijker dan het juiste leesniveau? Hoe zorg je ervoor dat kinderen met dyslexie niet afhaken? Annemarie gaat tijdens haar lezing in op het belang van lezen, geeft tips om lezen bij kinderen met leesmoeilijkheden te stimuleren en ook laat ze zien dat er bij het schrijven van AVI-boekjes nog heel wat komt kijken.








Benny Lindelauf: Verknipte gedichten en andere eigenheimers
Aan de hand van een aantal speelse en laagdrempelige schrijfopdrachten kan er na deze workshop nog maar één ding geconstateerd worden:  het is verslavend, leuk (en simpel) om poëzie te schrijven! Met behulp van een eenvoudig stappenplan gaat zelfs het meest verstokte ik-heb-geen-zin-om-te-schrijven- kind aan het dichten. De hand-out met uitgewerkte les krijgen de deelnemers aan het eind van deze workshop mee naar huis.


Bette Westera: Poëzie in de klas is niet moeilijk!
Hoe maak je een gedicht? Hoe kies je een gedicht? Hoe draag je een gedicht mooi voor? Zijn liedjes ook poëzie? In deze workshop krijg je talloze praktische tips voor het werken met versjes, rijmpjes en gedichten in onder-, midden- en bovenbouw. 


Martine Letterie:  Jeudliteratuur.



Verhalen kunnen ervoor zorgen dat je feiten beter onthoudt. Martine Letterie laat zien hoe je jeugdboeken kunt inzetten bij geschiedenis en aardrijkskunde. 































Geen opmerkingen:

Een reactie posten