woensdag 6 mei 2015

Zo word je een gemotiveerde student

Het vierde blok is niet de makkelijkste studieperiode: veel gebroken weken met steeds een enkele dag vrij voor Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart, enzovoort. En natuurlijk is het op de dagen dat je wel naar school moet eindelijk mooi weer.

Heb je dan ook moeite om je te concentreren op je studie? Of merk je op je stage dat je leerlingen ook last hebben van het voorjaar?

We hebben in de collectie genoeg boeken die je helpen je motivatie te verbeteren. Zoek eens op "motivatie" in de catalogus.

We zetten alvast een paar boeken op een rij:
Gemotiveerd leren en lesgeven: de kracht van intrinsieke motivatie - Anje Ros, Jos Castelijns, Anne-Marieke van Loon, Kris Verbeeck Motivatie binnenstebuiten : het geheim achter gemotiveerde pubers, enthousiaste leerlingen en gedreven studenten - Huub Nelis & Yvonne van Sark Uitstelgedrag : waarom we lastige dingen voor ons uit schuiven en hoe we hiervan afkomen - Piers Steel

Zoek ook eens in de Onderwijsdatabank op "motivatie" voor online videomateriaal, leermiddelen, websites en nog meer literatuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten