donderdag 27 september 2012

Gouden Penseel voor Sieb Posthuma

Het Gouden Penseel 2012 is gewonnen door illustrator Sieb Posthuma. Hij ontving de onderscheiding woensdag 27 september  in het Rijksmuseum voor zijn illustraties in het boek Een vijver vol inkt van Annie M.G. Schmidt. Karina Schaapman kreeg het Zilveren Penseel uitgereikt voor Het Muizenhuis : Sam en Julia (fotografie Ton Bouwer). Het Gulden Palet, de nieuwe bekroning voor het werk van een buitenlandse illustrator, werd uitgereikt aan Kitty Crowther voor Kleine Man en God.


Vlag en WimpelsNaast de bovengenoemde Penselen en het Palet kregen drie boeken een Vlag en Wimpel: Papa, hoor je me?, met illustraties van Annemarie van Haeringen en tekst van Tamara Bos, Keepvogel en Kijkvogel in het spoor van Mondriaan van Wouter van Reek en Juffrouw van Zanten en de zeven rovers, met illustraties van Dorine de Vos en tekst van Mathilde Stein.
Tentoonstelling
Na de uitreiking van de prijzen werd de tentoonstelling Penselen in het Rijksmuseum geopend door de winnaars. Tot en met 26 november 2012 zijn hier de originele prenten te zien van de winnaars van de Penselen en het Palet. Daarnaast wordt er aandacht aan de Boekensleutel besteed.
Bron: persbericht CPNB




Geen opmerkingen:

Een reactie posten