dinsdag 15 september 2015

Prinsjesdag : Geld in Xplora

Prinsjesdag:  kijken naar de mooiste hoedjes op het Binnenhof,  luisteren naar de Troonrede van de koning of de Miljoenennota narekenen?

In de Onderwijswerkplaats (Xplora) staat materiaal genoeg om te leren rekenen met geld!


Afbeelding gemaakt met ThingLink



Update 16/9/2015

Avans-student Pascal van Steen heeft voor Kidsweek een Prezi gemaakt waarin de Troonrede aan kinderen wordt uitgelegd. Handig voor een les over Prinsjesdag (en ook voor jezelf ;) )

dinsdag 1 september 2015

Leraren kritisch over passend onderwijs.

Een jaar na de invoering van de wet Passend Onderwijs zien leraren de toekomst van kinderen met een zorgbehoefte somber in. Dit blijkt uit een representatief onderzoek van het "Algemeen Dagblad" en DUO Onderzoek. Vanwege de grootte van de klassen kunnen leraren speciaal, basis- en voortgezet onderwijs leerlingen die extra aandacht nodig hebben niet goed begeleiden.
Bijna allemaal zien ze dat kinderen met een zorgbehoefte het moeilijk hebben in de gewone klas. Deze leerlingen zijn gewend aan individuele aandacht en voelen zich vaak  onbegrepen, waardoor ze het moeilijk vinden om zich aan te passen aan de groep. Ook het zelfstandig werken en het werktempo levert problemen op. De leerkrachten geven ook nog eens aan niet goed genoeg toegerust te zijn om die extra ondersteuning goed te kunnen geven. Van deze situatie worden ook "gewone" kinderen de dupe, omdat zij te weinig aandacht krijgen. Klassenassisten inzetten wordt nog te weinig gedaan.


Wil je het hele artikel lezen, klik dan op deze link.