zondag 16 februari 2014

Engelse bibliotheek voor iedereen in Breda

Eind februari opent in de hal van de Montessorischool in Breda The Little English Library. Een bibliotheek met Engelstalige boeken voor kinderen van twee tot twaalf jaar. Initiatiefnemer is de Engelse Titia Gruenbaum die twee jaar geleden van Londen naar Breda verhuisde.. Het vinden van Engelstalige lectuur voor haar twee kinderen bleek erg lastig. Zo ontstond het idee voor een Engelstalige jeugdbibliotheek. De bibliotheek is zowel bestemd voor Engelstalige kinderen die in Breda wonen als voor Nederlandse kinderen die hun Engels willen verbeteren. De bibliotheek is toegankelijk voor iedereen.

  Bron: BN De Stem 11-02-2014

dinsdag 11 februari 2014

Lesideeën Olympisch Spelen.

Hebben jullie ook zo genoten van onze gouden olympiërs en willen jullie daarom in de klas aandacht besteden aan de Olympische Spelen? Kijk dan eens op de website van WatNou? van Kennisnet Kids.
Op WatNou? kunnen de leerlingen van groep 4 tot en met 8 enthousiast aan de slag gaan rondom het thema Olympische Spelen. Naast interessante artikelen en leuke filmpjes zijn op deze website ook spelletjes en weetjes te vinden, waarbij een beroep gedaan wordt op de mediavaardigheden van kinderen. Zowel de oude als de moderne Spelen, het Olympisch Stadion en Sotsji komen aan bod.

donderdag 6 februari 2014

Lesideeën voor Safer Internet Day

Op dinsdag 11 februari is het Safer Internet Day. Elk jaar wordt op de tweede dinsdag van februari in meer dan 70 landen aandacht gevraagd voor veilig internetgebruik door jongeren. Het thema van dit jaar is: ‘Let’s create a better internet together’.
Wil je op deze dag in groep 7 of 8 een les besteden aan mediawijsheid dan staat op Klasse TV een heel lespakket rondom dit thema klaar. Het lespakket bestaat uit een zestal verschillende video's die gaan over verschillende onderwerpen zoals bijvoorbeeld reclame, social media, zoekmachines en digitaal pesten. Bij elke video zijn praatplaten en lesbrieven gevoegd die gebruikt kunnen worden in de les.

dinsdag 4 februari 2014

Don't worry. be (Whats)Happy.

Welke leerkracht heeft er geen last van kinderen die ruzie maken via Whatsapp?
WhatsHappy maakt de problemen met chatten bespreekbaar en daagt kinderen in de klas uit om afspraken te maken over de omgang met elkaar. Deze afspraken kunnen op een poster gezet worden, die weer opgehangen kan worden in de klas. Hoewel niet elk kind een smartfone heeft of Whatsapp gebruikt, kan de les ook gebruikt worden voor andere chatomgevingen. WhatsHappy is niet alleen geschikt voor het basisonderwijs, maar ook voor de onderbouw van de middelbare school en sportverenigingen.
De les is ontwikkeld door Remco Pijpers, expert jeugd en digitale media van Kennisnet.