donderdag 28 februari 2013

Pasen

In Xplora op de 1e verdieping is bij de oranje informatiebalie een kleine tentoonstelling ingericht over Pasen. Je vindt hier o.a. boeken over Pasen vanuit godsdienstig, levensbeschouwelijk perspectief maar ook wat prentenboeken en boeken met knutselideeen.



maandag 18 februari 2013

APA-bronvermelding, klaar terwijl je typt .....

Een belangrijk onderdeel van een onderzoek, eindexamenproduct, scriptie  is op een correcte manier je bronnen vermelden. Als Pabo-student wordt je geacht dit te doen volgens de APA-richtlijnen, zoals die zijn gepubliceerd in het document van de HU Brussel (zie hiervoor de BB-course KO POS).
Ook hier geldt, oefening baart kunst, maar om dit oefenen iets soepeler te laten verlopen, zijn er verschillende tools/websites, waar een literatuurlijst volgens APA op 'maat' wordt gemaakt.





Met Kaluga, de Xplora-zoekmachine, kun je van elke bruikbare titel via "dit item bewaren - bewaarde items - APA-naar je mail versturen" een APA-bronvermelding laten maken

Op de website Worldcat.org kun je via zoektermen boeken, artikelen etc. vinden. Door een titel te selecteren, kom je in een nieuw scherm, waarna je 'citeren/exporteren' aanklikt. Daarna kies je voor APA 6th ed.

Op de websites WriteCite en Citefast moet je zelf de gegevens van een tijdschriftartikel, website, rapport intypen. Onmiddelijk hierna verschijnt een bronvermelding.


LET OP: gebruik je één van deze tools, controleer altijd de bronnenlijst aan de hand van de richtlijnen van HU Brussel.
Jij blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het eindproduct!!

 
 

dinsdag 5 februari 2013

"Dag Tegen Pesten"

Op 5 februari wordt op Nederland 3 de hele avond alle zendtijd besteed aan het thema pesten. Aanleiding voor deze thema-avond "Dag Tegen Pesten" zijn Thomas van Balen, Fleur Bloemen en Tim Ribberink. Zij pleegden vorig jaar zelfmoord nadat ze lange tijd getreiterd waren. Arie Boomsma (KRO) en Tim Hofman (BNN) praten met deskundigen over het hoe en waarom van pesten. De ouders van Thomas van Balen en Fleur Bloemen vertellen over wat hen overkomen is en wat er naar hun mening moet gebeuren om pesten tegen te gaan. Ook komen pesters en slachtoffers aan het woord. Aansluitend wordt door BNN de documentaire "Bully" uitgezonden. In deze documentaire worden verschillende Amerikaanse kinderen een schooljaar lang gevolgd om alle kanten van het pesten te belichten. Het NCRV-programma "Zapplive" zal vanmiddag het onderwerp bij de kinderen al aan de kaak stellen. Op vrijdag 19 april zal de landelijke dag tegen het pesten gehouden worden.