donderdag 4 oktober 2012

Sylvia vanden Heede

Tijdens de Kinderboekenweekdag was Sylvia vanden Heede de gastspreker. Zij heeft twee keer een lezing verzorgd voor de 1e jaars Pabostudenten. Sylvia vanden Heede is vooral bekend vanwege haar boeken van Vos en Haas.

In Xplora is op de 1e verdieping bij de servicebalie een tentoonstelling van de bekroonde boeken te vinden en bij de informatiebalie op de 1e etage van boeken van Sylvia vanden Heede en van boeken die passen bij het thema van de Kinderboekenweek "Hallo wereld".

woensdag 3 oktober 2012

Gouden Griffel voor Bibi Dumon Tak

De Gouden Griffel, de prijs voor het mooiste Nederlandstalige kinderboek, is uitgereikt aan Bibi Dumon Tak. De jury noemt haar boek Winterdieren een 'parel binnen de non-fictie'.
De auteur kreeg de prijs tijdens het Kinderboekenbal, de traditionele opening van de Kinderboekenweek. Aan de Gouden Griffel is een bedrag verbonden van 1500 euro.

 ANP

Vier keer zilver
Bibi Dumon Tak schreef verschillende non-fictieboeken voor kinderen. Ze kreeg vier keer eerder de Zilveren Griffel. Met Winterdieren wint ze voor het eerst de hoofdprijs.
In Winterdieren neemt Dumon Tak de lezer mee naar de fauna in koude gebieden. In 2006 schreef ze het Kinderboekenweekgeschenk, Laika tussen de Sterren, over het Russische hondje dat in 1957 als eerste levende wezen in de ruimte is geweest.
Bron: NOS Nieuws